Buradaki bilgiler evinizde kurabileceğiniz malzemeler ile hidroponik kurulumu yapmak için bilgiler içermektedir. Süper deneyimli bir bahçıvan olmanıza gerek var mı? Hayır, ama temel bahçe deneyiminizin olması şart; en azından ev bitkilerinizi düzgün bakıyor olmanız, çoğu bitkilerin temel ihtiyaçlarından az çok bilgi birikiminizin olması anlamına geliyor. Burada kazandığınız deneyimleri daha fazla uzmanlık geliştireceğiniz hidroponik kurulumuna geçmeye hazır olduğunuz anlamına geliyor.
“Fusce ut faucibus ant unc quis ligula molesti rhoncus felis vitae leifend nibh”
Neler Gerekli?
Yetiştirme Alanı Konteyner
Bitkileri Yetiştirmek için su haznesini taşıyabilecek ebatta bir konteyner. Bunun için en basit çözüm gastronomide kullanılan kırılmaz gastronom küvetler ile mümkün. Başta tercihen siyah 2/1-300, 1/1-300 veya kullanım alanınıza göre farklı ebatlarından bulanız mümkün. Koyu renk olması daha önceki yazılarımızda da anlattığımız Algae Yosun Kontrolü sağlayabilmeniz için faydalı olacaktır.
İklim
Coğrafi konumunuzun iklimi, tüm yıl boyunca dışarıda büyüyüp büyümeyeceğinize, mevsimsel olarak büyüyüp büyümeyeceğinize veya sisteminizin yerini değiştirip değiştiremeyeceğinize karar verecektir. Örneğin Avustralya’da sıcak iklim, bir aquaponics sisteminin yılın hangi zamanında olursa olsun dışarıda verimli bir şekilde çalışmasını sağlar, ancak Avrupa’nın daha soğuk bir iklimin olduğu birçok yerinde, sisteminizi belirli mevsimlerde hareket ettirmeniz veya içeride tutmanız gerekebilir. ya da varsa bir sera içerisinde.
Ne Kadar Alanınız Var?
Ne kadar çok alana sahip olursanız, sisteminiz için o kadar fazla esneklik sağlar. Çok katlı büyük bir dairede yaşıyorsanız, akvaryumunuzu yalnızca iç mekana yerleştirebilir ve yapay aydınlatmadan yararlanabilirsiniz. Arka bahçeniz veya seranız varsa, doğal güneş ışığı bitkilerinize ihtiyaç duydukları gerekli pozlamayı sağlayacaktır.
“Fusce ut faucibus ante. Nunc quis ligula molestie malesuada nun rhoncus felis vitae”
Su PH ve Sıcaklık
İkliminiz veya sisteminizi evinizin neresine yerleştirmeye karar verirseniz verin, su sıcaklığı, su pH seviyeleri ve amonyak seviyeleri gibi unsurların yine de izlenmesi gerekir.
Aquaponics balık tankı Parçaları
Bir akuaponik sistemin maliyeti iki kısma ayrılabilir – başlatma ve çalıştırma. Sahip olduğunuz sistemin büyüklüğüne ve türüne bağlı olarak balık yemi ve elektrik gibi işletme maliyetleri olduğundan, bu alandaki birincil odak noktanız, ucuz bir akuaponik sistem kurmanın ana başlangıç maliyetleri olacaktır.
Akvaryum
Geleneksel su tankları pahalıdır. Aquaponics için, materyal toksik olmadığı ve su pH seviyelerini değiştirmediği sürece varil, stok tankları ve kapları da kullanabilirsiniz.
Yatak büyümek
Bitkilerinizi burada yetiştireceksiniz. Yeni başlayan biriyseniz, 1: 1 büyüme yatağı / balık tankı hacmi oranını koruyun. Akvaryumda olduğu gibi, malzemelerin sisteminizi hiçbir şekilde etkilemeyeceğinden emin olun. IBC’leri bir yetiştirme yatağı veya hatta varil olarak (namlu bilimi olarak adlandırılır) kullanabilirsiniz.
sal aquaponics
Grow Bed Media
Hepsi farklı artıları ve eksileri olan birçok farklı yetiştirme yatağı türü vardır. Genişletilmiş şist, çok pahalı olmadığı için iyi bir seçimdir ve su pH seviyenizi de etkilemeyecektir.
Yapı temeli
Büyüyen yatağı ayakta tutmak için güçlü desteklere ihtiyacınız var. Beton bir blok, bir tahta blok veya başka bir sağlam çerçeve kullanabilirsiniz.
Su Pompası
Güvenilirlik çok önemlidir, bu nedenle iyi ve güvenilir bir marka seçmeniz gerekir. Manyetik tahrikli (mag-drive) pompa, bu ilişkide daha iyi çalışır, çünkü motor bölmesi balık tankına yağ sızıntısı olmaması için ayrılmıştır. Burada aquaponics sisteminiz için bir pompa seçimi hakkında ayrı bir makale hazırladım.
Hava pompası
Balık tankına oksijen pompalamak için bir hava pompasına ihtiyaç vardır. Bir hava pompası seçme hakkındaki makalemi buradan okuyun.
Konektörler
Bunlar, verimli bir döngü oluşturmak için tüm tankı birbirine bağlamak için gereklidir. Su besleme hattı, tahliye hattı ve bir çan veya U sifonu, satın alması ve kendiniz yapması oldukça ucuz olan borular, tüpler, vanalar ve dişlerden oluşur.